söndag 17 juli 2011

Gotländska delikatesser

Njuter mer av mat och andra godsaker här på ön, än av träning. Hade ambitionen att träna varannan dag, men det har bara blivit två gånger denna vecka. Förstår varför jag har kort på ett gym, det är verkligen mycket lättare och roligare att gå och köra ett pass med en inspirerande instruktör och bra musik än att entusiasmera sig själv ute i skogen:)

I matväg finns en del delikatesser här på ön. Det finns massa underbara glasställen, det finns 140 olika smaker och många av dem är gjord enbart på äkta vara och inga tillsatser. För allergikerna i familjen finns fler valmöjligheter än någon annan stans. Visste ni att många glassar innehåller glukossirap som i sin tur kan innehålla vete? Onödigt!

På Gotland produceras en ost som heter Stafva. Igår åt jag en rödbetssallad med Stafvaost som var supergod. Jag har även hittat ett stenugnsbageri som säljer ljuvliga surdegsbröd. Köpte ett levainbröd för att låta barnen få äta lite bröd gjort av vetemjöl och få lite semesterkänsla. Vi brukar sällan ha vitt bröd hemma till vardags. Det här brödet var underbart gott och mättande. Åh, vad jag önskar att jag hade kraft, tid och energi att baka eget surdegsbröd hemma. Fick en surdegsbas av en vän förut, som jag lyckades försumma:( Jag får ta nya tag när andan faller på:) BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar