söndag 5 juni 2011

Baka normalt?

Idag ska min son ha 5-kampskalas för sina kompisar. Hans enda önskemål har varit att jag ska baka normalt... Han är inte allergisk mot något födoämne men får ofta äta både gluten- och mjölkfritt för att familjen är allergisk. En annan sak han ofta drabbas av är mina ryck med hälsofascism, t.ex. baka på agavesirap eller att jag inte så gärna köper kakor med e-ämnen och smakförstärkare. Men idag har jag köpt ballerina kex och färdiga tårtbottnar plus köpt sylt med raffinerat socker i osv.... Sen blir det visserligen mjölkfria bullar och glutenfria kokoskakor också. MEN jag skulle även baka en morotskaka och det enda florsockret jag hittade i skafferiet var ekologiskt rårör, och det blir BRUNT. För att dölja det har jag haft på karamellströssel:-)

Hoppas barnen äter ändå och att Albin slipper skämmas över familjen annorlundas kostvanor... BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

2 kommentarer:

  1. Hej Mia!
    Det som är så synd med det du skriver ovan är att det är alla onyttiga ingredienser som är det normala... Varför har vi så många sjukdomar?! Om fler vore medvetna om hur stor skillnad det gör vad vi stoppar i oss hade Albin varit stolt över sin hälsofascistmorsa! ;)
    Kram!
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Så sant Anneli! Vad glad jag blir över ditt inlägg:-)kram Mia

    SvaraRadera